Ajassa

Venäläisen kulttuurin viikko 16.-25.2.

Kuopiossa vietetään Venäläisen kulttuurin viikkoa 16.-25.2.
RIISA on mukana tapahtumassa järjestämällä la 24.2. klo 12 teemaopastuksen: Kosketuksia Romanovien historiaan (suomeksi).
Pääsymaksu 10/8€ tai Museokortti.

RIISA:ssa on myös koko kulttuuriviikon ajan Maatuska-työpaja (paperinukke-maatuskan materiaalimaksu 2€/kpl) ja "Mistä Jumalanäidin ikoni kertoo" -seikkailu. Seikkailussa etsitään lappuja suomeksi tai venäjäksi saleista ja tutustutaan tarinoihin; jos löydät kaikki vihjeet, niin saat mahdollisuuden valmistaa Maatuskan ilmaiseksi.

KOKO KULTTUURIVIIKON OHJELMA NÄHTÄVISSÄ TÄÄLLÄ.

Hiihtolomalla RIISAan 16.2. - 11.3.!

Kuopiosta löytyy paljon kivaa kulttuuria myös lapsille. Ulkoilujen lomassa on mukavaa piipahtaa vaikka museossa.

RIISAan pääsevät alle 18-vuotiaaat aina ilmaiseksi, hiihtolomien kunniaksi aikuinen joka tulee rannekkeellisen lapsen kanssa  saa pääsylipun alennuksella, 8€ (norm. 10€). Yksi lapsi – yksi alennus yhdelle aikuiselle.
Avoinna ti-la klo 12-16.

Lisätietoja Kuopio Kids-kulttuuritarjonnasta TÄÄLLÄ.

NÄYTTELYOPASTUKSET PÄÄSYMAKSUN HINNALLA KUUKAUDEN ENSIMMÄISENÄ KESKIVIIKKONA

RIISAn avoimet näyttelyopastukset Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn järjestetään jokaisen kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona klo 12 ja klo 16.30. Tällöin museo on poikkeuksellisesti avoinna klo 18 saakka. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. HUOM! Ryhmäopastukset erikseen sovittavina aikoina. Seuraavat opastukset ovat keskiviikkona 7.3.2018. Tervetuloa!

Opastuskalenteri:.

7.3. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

4.4. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

2.5. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

6.6. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

4.7. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

1.8. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

5.9. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

3.10. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

7.11. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

5.12. Opastus Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn klo 12 ja klo 16.30.

YHDESSÄ - RIISA 60 - SUOMI 100

Tervetuloa kaikille avoimeen ja pääsymaksuttomaan Yhdessä-juhlaan tiistaina 5.12. klo 12-18. Tapahtumassa juhlitaan paitsi RIISAn 60-vuotista historiaa myös 100-vuotiasta itsenäistä Suomea. Ohjelmassa on kuoromusiikkia, arvontaa ja jouluaskartelua. Koivumäen Kartano järjestää pop up -kahvilan, Lintulan luostari myy omia tuotteitaan ja Valamon luostarin esittelypisteessä on mahdollisuus maistella Viinihermannin viinejä. RIISAn museokauppa Pikku-Bysantista joululahjaideoita ja -kortteja.

12.00-18.00 Vapaa pääsy RIISAan

16.30 Nikolaoskvartetin esiintyminen

12.00-17.00 Koivumäen Kartanon pop up -kahvila

12.00-18.00 Lintulan luostarin myyntipiste

12.00-18.00 Valamon luostarin viiniesittely

12.00-18.00 Enkelityöpaja (materiaalimaksu 1 €/kpl)

Lisätietoja: info@riisa.fi p. 0206 100 266

__________________________________________________________________________________________________________

Mokoma-yhtyeen solistina tunnettu Marko Annala julkaisi esikoisromaaninsa Värityskirja maaliskuussa 2017. Kirja käsittelee kipeiden aiheiden, kuten koulukiusaamisen ja masennuksen lisäksi niitä hetkiä, jotka valaisevat ja värittävät elämän. Romaanissa sivutaan myös matkaa Valamon luostariin ja tutustumista sen museoon:

Museossa pysähdyn erään vitriinin äärelle. Sen sisus salpaa hengitykseni. Katson kuin naulittuna vitriiniin aseteltua asua, joka kiehtoo minua. Aivan kuin tietäisin miltä se tuntuu, kuinka se tuoksuu ja miltä sitä tuntuisi kantaa yllään. Sen tummanpuhuva ilme puhuttelee minua. Se on tehty mustaakin mustemmasta kankaasta, sen reunoissa kulkee valkoisella kirkkoslaavitekstejä, sen kasvot kokonaan peittävä huppu on koristeltu risteillä ja pääkalloilla, ja sen vyötäisillä on musta pitkä rukousnauha. (---) ”

Tämän inspiroimana Marko Annala vieraili syyskuussa myös RIISAssa, Pyhyyden portailla-kokoelmanäyttelyssä. Tervetuloa toistekin!