Kuvagalleria

Jumalainen valo - Risto Vilhunen 75

Taiteilija Risto Vilhunen iloitsee, että ikonikokoelma on saanut uuden kodin lapsuuden kotikaupungista Kuopiosta. Kuva: Henna Hietainen, RIISA.

Ikonikokoelman ensimmäinen ikoni, jonka keräilijän isä toi sodasta. Kolmiosaisen metalli-ikonin keskelle on kuvattuna Kristuksen syntymä. Kuva: Henna Hietainen, RIISA.

RIISAn saamaan mittavaan lahjoitukseen kuuluu metalli-ikoneita, puulle maalattuja ja painokuvaikoneita sekä muuta kristillistä esineistöä. Kuva: Henna Hietainen, RIISA.

RIISAn Jumalainen valo -näyttelyssä on myös teoslainoja ja ennennäkemätöntä arkistoaineistoa Kuopion taide­mu­seosta. Maalaus Antti Ojala: Leonardo da Vilhu, 1998, öljyväri kankaalle. Leonardo da Vilhun kokoelma, Kuopion taidemuseo. Kuva: Henna Hietainen, RIISA.

Kokoelmanosto:

Marcus Collin (1882-1966): Lunkulan rukoushuone, Salmi, 1927, pastelli paperille. Suomen ortodoksisen kirkkomuseon ystäväyhdistyksen kokoelmalahjoitus RIISAlle 2016. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Pääsiäismunia museokauppa Pikku-Bysantissa. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Punainen pääsiäismuna on ylösnousemuksen symboli. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

__________________________________________________________________________________________________________

Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttely:

Korsun ovena käytetty ikoni, Salmi, 1800-luku. Ikonissa apostolit Matteus, Pietari ja Tuomas.
Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Konevitsan Jumalanäidin ikonin riisa, yksityiskohta. Kuva: Pentti Potkonen / RIISA.

Kultainen suitsutusastia. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Pieni ehtoollispeite. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Jumalanäiti Ennusmerkki -ikoni. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

RIISA - Suomen ortodoksinen kirkkomuseo. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Näyttelysali 9, sakramentit. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Pyhyyden portailla -näyttely. Kuva: Esa Kärki / RIISA.