Kuvagalleria

PETROS SASAKI – Mestari Japanista 12.4. – 31.8.2019

Japanilaissyntyinen Petros Sasaki (1939–1999) oli merkittävä ikonitaiteen edistäjä ja opettaja Suomessa. Sasaki koulutti kokonaisen uuden ikonimaalarisukupolven erityisesti Kuopion ja Oulun alueella. Sasakin työ ja taidokkuus ei rajoittunut ainoastaan ikonimaalaukseen. Hänen kädenjälkensä näkyy mm. graafisessa suunnittelussa, logoissa, kirkkolipuissa ja kirjojen kuvituksissa.

Petros Sasaki (1939 - 1999). Kuva: Vesa Takala.

Petros Sasaki, Jumalanäiti Ennusmerkki. Kuva: Henna Hietainen, RIISA.

__________________________________________________________________________________________________________________

Kokoelmanosto:

Marcus Collin (1882-1966): Lunkulan rukoushuone, Salmi, 1927, pastelli paperille. Suomen ortodoksisen kirkkomuseon ystäväyhdistyksen kokoelmalahjoitus RIISAlle 2016. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Pääsiäismunia museokauppa Pikku-Bysantissa. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Punainen pääsiäismuna on ylösnousemuksen symboli. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttely:

Korsun ovena käytetty ikoni, Salmi, 1800-luku. Ikonissa apostolit Matteus, Pietari ja Tuomas.
Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Konevitsan Jumalanäidin ikonin riisa, yksityiskohta. Kuva: Pentti Potkonen / RIISA.

Kultainen suitsutusastia. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Pieni ehtoollispeite. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Jumalanäiti Ennusmerkki -ikoni. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

RIISA - Suomen ortodoksinen kirkkomuseo. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Näyttelysali 9, sakramentit. Kuva: Henna Hietainen / RIISA.

Pyhyyden portailla -näyttely. Kuva: Esa Kärki / RIISA.