Menu
FI|EN

Kulttuurikasvatus

Harrasta kulttuuria!

Oppia ikä kaikki

RIISA on tiedon ja kokemuksen lähde, joka puhuttelee yli uskonto- ja kulttuurirajojen. RIISA toimii sielun peilinä ja mahdollistaa identiteetin rakentamisen ja maailmankuvan jäsentämisen. Elämyksellistä museokokemusta täydentää tekemiselle, kokemiselle ja havainnoimiselle tarkoitettu Monitoimitila Mosaiikki. Ainutlaatuiset kokoelmat ja kuvataiteen kerrostumat ovat saavutettavissa myös näyttelytila Ravennan erikoisnäyttelyissä.

Asiakaspalvelusta lapsille ja nuorille suunnattu:

- Safari-peli: etsi eläimiä ja lintuja museon esineistä

KULTTURIKASVATUS- ja OPPIMATERIAALIT (AK, YK, L) Pyhyyden portailla -kokoelmanäyttelyyn voi tutustua ohjatusti tai omatoimisesti. RIISAn valmiit aineistot ovat tulostettavissa etukäteen tai lainattavissa asiakaspalvelusta. Materiaalit sisältävät eri luokka-asteille sopivaa sisältöä. Kokoelmanäyttelyn tekstit ja havaintomateriaalit sijaitsevat näyttelysalien vinotasoilla eli analogeilla.

ORTOBOXI (PH, AK, YK, L) Ortoboxi on ortodoksinen oppimisympäristö, joka tarjoaa puuhaa ja puhdetta. Ortodoksisuuden sisällöt avautuvat havainnoiden, pelaten ja askarrellen. Sivusto soveltuu RIISA-vierailun oheismateriaaliksi, ja sisällöt ovat hyödynnettävissä myös opetus- ja kerhotoiminnassa.

SADUTUSSALKUT (PH, AK, M) Ikoneiden ja kirkkotekstiilien eläimet ja kasvit saavat uuden ulottuvuuden sadutuksessa. Eläintarinoita-salkuissa sudet ulvovat, ruusut tuoksuvat ja kultakalat polskivat. Salkkuihin on koottu esineitä ja materiaaleja kaikille aisteille. Sadutus on tarkoitettu alle 10-vuotiaille, ja materiaaleja voi käyttää Monitoimitila Mosaiikissa.

Sadutussalkut ovat myös lainattavissapäiväkodeille, alakouluille ja kerhoille. Niiden käyttö on maksutonta, mutta lainaaja huolehtii mahdollisista kuljetuskustannuksista. Laina-aika on maksimissaan 6 viikkoa.

RIISAn Eläintarinoita-sadutussalkut: 1) Kukko kiekuu! 2) Hopean hohdetta, veden välkettä 3) Metsän ääni

SUOJELE ELÄINTÄ (PH, AK, perheet) Ikoneissa esiintyy paljon eläimiä. Ne liittyvät usein ikoneihin kuvattuihin pyhiin. Suojele eläintä -kierros avaa silmät luonnonkauneudelle ja -suojelulle. Omatoimikierros soveltuu myös perheille.

KUVATAIDEPAJAT (AK, YK, L) Monitoimitila Mosaiikki mahdollistaa tekemisen ja kokemisen: yksin, yhdessä, ohjatusti ja itsenäisesti. RIISAn kuvataidekokonaisuudet ovat:

Simsalabim! Taio kuva! (frottaasi-tekniikka)
Mahtava leijona ja kavala käärme (vahaliitu ja vesiväri)
Paratiisilinnun höyhenissä -paperipussinaamari (sekatekniikka)
Ihmeidentekijöitä, Enkelimuotokuva (raapekartonki)
Kerro se kukkasin! (press print -grafiikka)

Info

Pohjois-Savon päiväkoti- ja koululaisryhmät pääsevät ilmaiseksi museoon. Ryhmät voivat vierailla sopimuksesta myös avoinnaoloaikojen ulkopuolella. Monitoimitila Mosaiikki soveltuu myös päiväkoti- ja kouluryhmien eväskäyttöön. Ryhmävaraukset RIISAn asiakaspalvelusta p. 0206 100 266, info(at)riisa.fi. Ohjatut kierrokset ovat maksullisia. Kuvataidepajoissa materiaalimaksu.

PH = Päivähoito, AK = Alakoulu, YK = Yläkoulu, L = Lukio, M = Maakunta