Kivestä Kuvaksi 22.3. - 8.9.2018

Kati Lyra: Pyhä Elisabet, mosaiikki vahalle. Kuva: Henna Hietainen.

Mosaiikkitaide ammentaa inspiraationsa Bysantin kukoistuskaudesta. Vuosituhansia vanha tekniikka elää edelleenkin mosaiikkitaiteilijoiden käsissä. Tekniikka vaatii vuosien harjoittelun ennen kuin materiaali taipuu taitajansa tahtoon. Pienet ja kimaltavat kivipalat muuttuvat lopulta taidokkaiksi kuviksi. Kivestä Kuvaksi -näyttelyssä on Mosaiikki-ikonikerho Petroksen parhaimmistoa ja mosaiikkitaiteen nykytulkintoja. Näyttely juhlistaa Suomen ortodoksisen kirkon 100-vuotista asemaa valtionkirkkona.

Jaana Kontio: Enkeli, mosaiikki laastille, 2017. Mosaiikki-ikonin esikuvana on Pietro Cavallinin Neitsyt Marian ilmestys -mosaiikki 1200-luvulta Roomasta, Santa Maria in Trastevere kirkosta. Kuva: Henna Hietainen.

Aini Moilanen: Pyhä apostoli Andreas, mosaiikki laastille, 2015. Mosaiikki-ikonin esikuvana on Basilica di San Vitale -kirkon mosaiikki Ravennasta 500-luvulta. Kuva: Tuulikki Likitalo.