Menu
FI|EN

Tuotteita

Ortodoksinen kalenteri 2019

Kalenteri sisältää myös liturgiset ohjeet. HInta: 14,50€.
Lisätietoja: info@riisa.fi, p. 0206 100 266.

Evakko-Kristus -painokuvaikoni

Yksi museokauppamme kysytyimmistä ikoniaiheista on ollut Evakko-Kristus. Nyt toiveenne on kuultu! Kauan toivottua Evakko-Kristus -painokuvaikonia saa nyt museokauppa Pikku-Bysantista hintaan 8€. Koko A5. Ikoniaihe on painettu vanhaa kunnioittaen ruskealle, tukevalle kartongille. Painotyön on toteuttanut kotimainen Kirjapaino Markprint Oy Lahdesta.

Kääntöpuolelle on kirjoitettu historiatietoa sekä suomeksi, englanniksi että venäjäksi. Tämä on nostalginen lahjaidea itselle tai ystävälle. Painokuvaikonia voit myös tilata: info@riisa.fi (postikulut lisätään hintaan)

Museokauppa Pikku-Bysantista lahjoja Pääsiäiseen!

Arkkipiispa Leon tuorein runokirja Mustelmat II

Arkkipiispa Leon runoteosten sarja täydentyy keskiviikkona 20. joulukuuta uudella niteellä. Mustelmat II on jatkoa vuonna 2014 ilmestyneelle proosarunoteokselle Mustelmat.

Teoksen nimi on sanaleikki: karjalankielisen muistelmia tarkoittavan sanan voi tulkita viittaavan myös erilaisiin elämän antamiin kolhuihin.

– Omaa ihoaan voi lukea kuin päiväkirjaa, siitä löytää törmäyksen ja elämän merkkejä, totesi arkkipiispa Leo Savon Sanomien kirjailijahaastattelussa vuonna 2014.

Nyt ilmestyvässä kirjassa palataan lapsuudenkotiin Savon Pielavedelle, jonne salmilaisen perheen evakkomatka Laatokan rannoilta päättyi. Muistojen mukana kulkee syvä kiintymys ja kiitollisuus vanhempia sekä sisarta ja veljeä kohtaan. Tarkkasilmäinen luonnonhavaitsija on myös sodanjälkeisten jälleenrakennusvuosien silminnäkijä aikana, jolloin ihmiset avasivat vielä ovensa tuntemattomalle kulkijalle, lentojätkälle tai sunnuntaikahvikierroksella kylän taloissa kiertäneelle kahvimummolle.

Runot julkaistaan teoksessa aiempien kirjojen tapaan sekä suomeksi että karjalaksi.

JUSSAKAN COME BACK -KANSALLISPUKUKANKAISTA VALMISTETUT RIIPUKSET

Inarilaisen Jussakka-yrityksen kansallispukukankaista valmistamat riipukset ovat saaneet SuomiFinland100 -tunnuksen. Riipukset osallistuvat Suomen itsenäisyyden juhlavuoden viettoon tuomalla palan kansallista kulttuuriperintöämme kauniissa muodossa kaikkien ulottuville. Riipuksissa pukuperinne ilmenee nykyaikaisessa ja arkenakin käytettävässä muodossa. Korussa mukanasi kulkee aina pieni palanen Suomea, ja se sopii hyvin lahjaksi myös ulkomaille, muistoksi matkasta Pohjolaan tai vaikkapa ulkosuomalaiselle kotimaan kaihoa lievittämään.

Persoonallinen lahjaidea syntymäpäiväksi tai jouluksi. Riipuksen mallit ovat Ylä-Savon, Leppävirran, Sulkavan, Janakkalan, Seiskarin ja Laatokan Karjalan kankaista. Hinta 29 € (+ mahd. postikulut). Lisätietoa: info@riisa.fi.

Nyt uutuutena myös Jussakan punapoimintakuvioiset riipukset 29€ (+ mahd. postikulut)


_______________________________________________________________________________________________________

Museokaupassa paljon jouluaiheisia kortteja ja lahjaideoita!

HEIJASTAN SINUA

RIISAn uutuustuote vuoden pimeimpään aikaan on heijastin. Tämän pyöreän heijastimen kuvana on yksityiskohta ihmeitätekevän Konevitsan Jumalanäidin ikonin riisasta. Heijastimia voi ostaa tai tilata Museokauppa Pikku-Bysantista hintaan 5,50 euroa (mahd. postikulut lisätään) info@riisa.fi tai p. 0206 100 266.

ENKELIAIHEINEN KAITALIINA 45 €.

Kaunis punainen kaitaliina (105 cm) enkeliaiheisella kuvioinnilla 45 €. Museokauppa Pikku-Bysantista voi tilata myös lyhyempiä tai pidempiä liinoja omiin tarpeisiin sopivaksi. Kuvion koko vaikuttaa osittain liinan pituuteen.
Lisätietoja: info@riisa.fi p. 0206 100 266

PUUHAA KIRKKO- JA KOULUVUOTEEN!

Pikku-Bysantissa on nyt myynnissä Maahengen kustantama uusi Ortodoksinen taskukalenteri 2018. Mukana on myös liturginen liite (14,50 e). Kirkkovuoden alkuun ilmestyi myös Pyhä melu -puuhakirja, jonka tarkoitus on tukea erityisesti vanhempia, isovanhempia ja kummeja lasten kirkollisessa kasvatuksessa. Kirja sopii hyvin myös seurakuntien kerhojen käyttöön (10 e). RIISAn ekumeeninen värityskirja Mielenrauhaa kirkkotaiteesta on juhlavuoden tarjouksena 10 e!

Lisätietoja ja tilaukset (postikulut lisätään): info@riisa.fi, p. 0206 100 266.

UUTUUS: Loihtiet - sanan vägi, karjalazet tiedohussanat

Karjalan Kielen Seura julkaisi karjalaisia loitsuja esittelevän Loihtiet - Sanan vägi, karjalazet tiedohussanat -nimisen teoksen, joka esittelee karjalaista taikaamaailmaa. Kirjan on Suomen Kansan Vanhat Runot -teoksen pohjata suunnitellut ja toimittaut elena Junttila. Karjalan Kielen Seura muistuttaa, että vaikka karjalankielisiä loistuja on tallennettu arkistoihin huomattavia määriä, niitä ei ole esitelty juuri lainkaan suurelle yleisölle.

Teoksessa olevat loitsut on kirjoitettu sekä karjalaksi, suomeksi että venäjäksi. Kauniisti luontoaiheilla kuvitettu teos sopii oivallisesti vaikka lahjaksi.

"Kaikki kielet saavat alkunsa juurien muodostumisesta, joiden kautta ihminen yksilöi oman käsityksensä maailmasta. Myöhäisemmässä vaiheessa voi lausuttuihin sanoihin liittyä ihmisen suhtautuminen niiden sisimpään olemukseen. Suhtautumista heijastava puhe kehittyy erityiseksi energiaprosessiksi, jossa puheen kautta välittyy itse luonnonilmiön voima. Tämä voima ylittää moninkertaisesti ihmisen voiman. Loitsuissa on kyse juuri täst prosessista.

(---) Maailmamme on ilmiöiden monimuotoisuutta. Kokonaisuus koostuu erilaisista osista. Maa, joet, purot, tuuli, puut, linnut, eläimet, aamu- ja ilta-aurinko, joen virtaava liike, monet muut ilmiöt sekä ihmisen elämä - kaikki ovat osa maailmaa. Maailmankuva on kaikkien sen osasten hahmottamista. Esi-isämme tunsivat kuuluvansa erottamattomana osana tähän maailmaan, siksi he luonnollisesti olivat sen kanssa vuorovaikutuksessa: pyysivät apua, ylistivät lauluissa ja tarinoissa."

Evstafjeva E.
Ihmisen henkisen renessanssin keskus
Pietari, Venäjä, 2016

Saatava Museokauppa Pikku-Bysantista (30 €).
Loihtiet -kirjaa voi myös tilata: info@riisa.fi (toimituskulut lisätään hintaan)

Pikku-Bysantin kirjavalikoiman tuotteet tilattavissa myös sähköisesti: info@riisa.fi / 0206 100 266

Ruusuja ja unikoita - Kirjottuja aarteita Valamon luostarista 35 €

Kaaoksesta kokoelmaksi -  Sodan ja evakuoinnin seurauksena syntynyt Suomen ortodoksinen kirkkomuseo
juhlavuoden tarjous 5€

Pyhyyden portailla - Uusi kokoelmanäyttelyesite 10€

Ikonimaalari - uusimmat julkaisut 28€ (ja RIISA teemanumero 28 €)

Aiemmin ilmestyneet Ikonimaalari-julkaisut 10 €

Suuri paasto 25€

Pääsiäinen juhlien juhla 25€

Käspaikka-kirja 45€ (HUOM! Vain meiltä, painos on loppunut)

Jumalan kunniaksi - kirja silkkikirjonnasta (Esko Saari) 20€

Eija Ipatti: Lähteen ilme 20€ (lastenkirja)

Eija Ipatti: Tukassa tuulen kiharat 15 €

Töppähäisten kylässä tapahtuu 22€ (lastenkirja)

Ikoni puhuu 30€ Ikoni puhuu on tietopaketti ortodoksisen ikonin olemuksesta, yksityiskohtien merkityksestä ja ikonin käytöstä. Suurelle yleisölle tarkoitetussa esityksessä ei käsitellä ikonitaiteen syntyhistoriaa eikä teosten taidehistoriallista arvoa. Etusijalla on ikonien uskonnollisen sisällön tulkinta helposti omaksuttavassa muodossa. Kirjan 75 ikonikuvasta huomattava osa esittää vanhoja venäläisiä ikoneja Suomen ortodoksisen kirkkomuseon kokoelmista, luostareista ja seurakunnista. Mukana on myös uusia suomalaisia ikoneja. Kirjan lopussa on kirjallisuusluettello lisätietoa kaipaaville.

Flora ja Fauna 40€ Kirja esittelee tähän asti varsin vähän tutkittua aihetta, kasveja ja eläimiä ikoneissa ja ortodoksisen kirkon tekstiileissä. Tarkka katsoja voi löytää yllättäviä ja jännittäviä yksityiskohtia. Voiko käärme todella olla sekä viekas että viisas? Toiko kauppalaiva metsämansikat Petsamoon? Ovatko lehvät ja viiniköynnökset koristeita vai viestejä?

Kirkkojen ja kartanoiden kätköistä 40€ Kirkkojen ja kartanoiden kätköistä kertoo muinaisesta loistosta. Arvokkaiden ja nykyihmiselle outojenkin esineiden kautta pureudutaan jalometallituotteiden valmistukseen ja levitykseen sekä niiden käyttäjiin. Teos avaa värikkään näkymän Suomen kulttuurihistoriaan vuosina 1200-1600.

Timo Lehtonen: Vaienneet kellot 30 € Lehtosen tekemä työ on uraauurtava ja ensimmäinen yhtenäinen autonomian ajan sotilaskirkkoja käsittelevä julkaisu. Kirja on hyvä lähdeteos seurakunnille, museoille ja Suomen historiaa ja erityisesti kirkkohistoriaa harrastaville lukijoille.

12 ikkunaa ortodoksisuuteen Suomessa 45€ Upeasti kuvitettu teos avaa elämänmakuisen näkymän ortodoksien arkeen, hengellisyyteen ja historiaan.

Uskon luotsi (Sergei Okulov Suomen ortodoksien vaiheissa) 30€

Uskon mysteeri (Pappismunkki Ilarion) 30€

Mysteerin kohtaaminen 30€

Heikki ja Asta Makkonen: Taistelua erakkomajassa - Victor Terosen elämää ja taidetta 25 €

Arkkipiispa Paavali 30€

Konstantinopoli - kaupunki ennen Istanbulia 32€ Nykyinen Istanbul on kuin sipuli: kärsivällisesti kuorien pölyisen pinnan alta paljastuu yhä uusia historiallisia kerroksia. Jokainen niistä avaa uuden näkymän Euroopan kristillisen idän pääkaupungin yli tuhatvuotiseen menneisyyteen – sen ympärille kasvaneen imperiumin syntyyn, loistoon, rapistumiseen ja valloitukseen. Kristillistä Konstantinopolia hallitsivat kirkkojen ristit, islamilaisen kaupungin maamerkkejä olivat moskeijoiden minareetit. Muurit, palatsit, obeliskit, vesialtaat ja kirkot ja luostarit kiehtovat niin Turkin-kävijää kuin nojatuolimatkailijaa. Teos valottaa lopuksi Konstantinopolin muuttumista osmanien valtakunnan pääkaupungiksi, länsimaistumista ja turkkilaisen Istanbulin syntyä. Kirjassa on 200 ennen julkaisematonta kuvaa Konstantinopolin keskiajan historiasta.

Athos (Luostarielämää Pyhällä Vuorella) 60€ (myös englanniksi)

Valamon luostarin aarteet 80 € Kirja on tähän asti laajin Valamon kirkkoja taideaarteita käsittelevä tietoteos. Se on toteutettu yhteistyössä Valamon luostarin, RIISAn ja Moskovan Andrei Rublevin museon tutkijoiden kanssa. (suomeksi, englanniksi ja venäjäksi)

Rajoil da randamil - Salmi ja salmilaiset 1617-1948 70€ Salmin historiateos antaa salmilaisille ja jälkipolville vastauksia kysymyksiin, millaisista historian käänteistä juuret rakentuvat, mitä vuosisatojen varrella tapahtuneesta voisimme oppia ja miten viedä salmilaista kulttuuriperintöä eteenpäin.

Sielun saarille (Suomen lähialueiden luostareita) 35€

Loihtiet - sanan vägi (Loihtiet - sanan voima, karjalaisia loitsuja) 30 €

Arkkipiispa Leon kirjat  30€: Mustelmat; Luontokuvat lapsih näh; Metsätähti; Selfie; Tehtävä Roomassa; Auringolla sen olleessa korkeimmalla; Katso eteesi, ylös ja korkealle

Karjalankieliset Muumikirjat (7 erilaista) 28 €

Elias Lönnrot: karjalankielinen Kalevala 30 €

Suomi - Karjala sanakirja 30 €

Jumalalline liturgii 25 € Karjalankielisen vähemmistön pitkään odottama ortodoksinen liturgiakirja, Pühän Tuatan Iivan Krisostoman, Kuldusuun, Jumalalline liturgii. Teoksen on kääntänyt KP Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo.

Koin blahoslovindu 25 € Kodinpyhitys-kirja, karjalaksi "Koin blahoslovindu". Käännöstyön on tehnyt KP Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo.

MIELENRAUHAA KIRKKOTAITEESTA - EKUMEENINEN VÄRITYSKIRJA

RIISA julkaisi Ekumeenisella rukousviikolla 2017 Mielenrauhaa kirkkotaiteesta - ekumeenisen värityskirjan. Värityskuvissa (12 kpl) on hyödynnetty sekä ortodoksisen että luterilaisen kirkon esineistöä. Värityskuvia voi lähettää myös postikortteina. Jokaisessa kortissa on lyhyt teksti, joka selittää värityskuvaa.

Saatava Museokauppa Pikku-Bysantista (10 e).
Värityskirjaa voi myös tilata: info@riisa.fi (toimituskulut lisätään hintaan)

KARJALANKIELISIÄ JULKAISUJA.

Karjalankieliset ja kielestä kiinnostuneet huomio! Museokauppa Pikku-Bysantista on nyt mahdollisuus hankkia kaikkia tähän mennessä karjalaksi julkaistuja Muumi-kirjoja (28 €/kpl). Tiedoiniekan hattu myös äänikirjana (28 €).

Näiden lisäksi arkkipiispa Leon kirjoittamat teokset: Selfie, Mustelmat, Luondokuvat lapsih näh, Ruando Riimas sekä karjalaksi käännetty Jumalalline liturgii (Johannes Krysostomoksen liturgia).

Saatavana myös karjalankielinen Kalevala (Kalevala eepossu Elias Lönnrot) 30 €!

NAPPEJA 10 / 6 €.

Erä värikkäiden kirkkotekstiilien ylijäämäkankaista valmistettuja nappeja. Tuunaa asusi tai korista vaikka laukkusi! Jokainen nappi on uniikki. 6 kpl 10 € tai 4 kpl 6 €.

LAMPUKKAÖLJY 8 €.

Kätevässä 250 ml:n pullossa oleva lampukkaöljy. Kovamuovisessa pullossa on tiivis kierrekorkki.

PYHYYDEN PORTAILLA -NÄYTTELYJULKAISU 10€

Runsaasti kuvitetun 40-sivuisen kirjasen avulla voit syventää näyttelykäyntiäsi tai napata sen mukaan matkamuistoksi. Näyttelyjulkaisu myös englanniksi ja venäjäksi. Painettu Suomessa.
RIISA kiittää Ystäväyhdistyksen tuesta.

KÄSPAIKKAMALLIT 12€/kpl

Pakkaus sisältää selkeän mallipiirroksen ja yleisohjeet yhden käspaikan valmistukseen sekä tietoa käspaikan esikuvasta.
Huom! Pakkaus ei sisällä kangasta eikä kirjontalankoja, niitä myy esimerkiksi Kuopion Nappi ja Nauha.

UUSI Mantsinsaari:

Elämänpuut:

Suuri elämänpuu:

Laatokan linnut:

Tuulipaikka, muistiliina:

Hyrsylä:

Orusjärven naiset: